Blog Image

Blog

Food. You are what you eat, as our food changes, then...

Por Mike Sinclair | 27 June 2016

Compartir este Post
Post Header Image

THE FOOD OF THE FUTURE: MORE BRILLIANT SPEAKERS CONFIRMED. 

The different technological advances in food production are changing the way we will forage, create and consume in our homes. Consumers of today are more conscious about their lifestyle design and food plays an important part. Who are the game changers today that will feed the world tomorrow? How will we experience and consume in the future? Food as a necessity or as a source of pleasure.
Alec Lee, Javier Morillas and Camille Delabecque are three entrepreneurs whose goal it is to change the way we perceive our food in the future. 

Click here for our Food track page.

ALEC LEE, Co-Founder of Ava Winery
Alec Lee is the Co-Founder of Ava Winery. Ava Winery is a startup that recreates wines from scratch, flavor by flavor, by combining their components at precise levels without yeast, nor fermentation. Alec has a strong business and life sciences background and is passionate about ventures in biotech, healthcare and education.
Prior to founding Ava Winery, Alec founded another startup, Extem, a population-scale stem cell library for organ and drug engineering.

JAVIER MORILLAS, Co-Founder and CEO of Niwa
Javier Morillas is the Co-Founder and CEO of Niwa. Niwa’s initial goal is to enable everyone to grow their own food.Javier is passionate about engineering and technology and the great things we can achieve with them. Curious by natura, he loves to explore how we interact with technology and cognitive psychology in general. Moving from the corporate to the startup world across several countries, Javier has acquired experience in several areas of expertise and adapts quickly to new working environments.

CAMILLE DELEBECQUE, Co-Founder of Afineur
Camille Delebecque is the Co-Founder of Afineur. Afineur is developing fermentation technologies to enhance food flavor and nutritional profile. Camille is an entrepreneur and bio-technologist. He is an advocate of using biology as technology and has been working on fostering biotechnological innovations with organizations across the private, public and social sectors.



LA ALIMENTACIÓN DEL FUTURO: MÁS PONENTES BRILLANTES CONFIRMADOS
Los distintos avances tecnológicos conseguidos en la producción de alimentos están cambiando el modo en que buscaremos, crearemos y consumiremos en nuestros hogares. Estamos más al tanto de nuestra calidad de vida y del papel que los alimentos desempeñan. ¿Quiénes son actualmente los innovadores que podrán alimentar el mundo del mañana? ¿Cómo consumiremos en el futuro? La alimentación como necesidad o como placer. 
Alec Lee, Javier Morillas y Camille Delabecque son tres emprendedores involucrados en la industria alimentaria.

Hace clic aqui por nuestro track de Food. 

ALEC LEE, Co-Fundador de Ava Winery
Alec Lee es co-fundador de Ava Winery. Ava Winery es una startup que produce los vinos partiendo de cero, poco a poco, mediante la combinación de sus componentes en los niveles precisos y sin levadura ni fermentación. Alec posee una sólida formación en ciencias empresariales y de la vida y es un apasionado de las empresas del sector de la biotecnología, la salud y la educación. Antes de fundar Ava Bodega, fundó otra startup, Extem, una popular biblioteca de células madre a gran escala para la ingeniería de fármacos.

JAVIER MORILLAS, Co-Fundador y CEO de Niwa
Javier Morillas es co-fundador y CEO de Niwa. El objetivo principal de Niwa es permitir que todos puedan cultivar sus propios alimentos. Javier es un apasionado de la ingeniería y de la tecnología y las grandes cosas que podemos lograr  a través de ellas. Inquieto por naturaleza, adora explorar la forma en que interactuamos con la tecnología y la psicología cognitiva en general. El hecho de estar involucrado tanto en el mundo empresarial como en el mundo del emprendimiento y viajar por distintos países, le ha ayudado a adquirir experiencia en varias áreas de conocimiento y a adaptarse rápidamente a nuevos entornos de trabajo.

CAMILLE DELABECQUE, Co-Fundador de Afineur
Camille es Delebecque es co-fundador de Afineur. Afineur está desarrollando tecnologías de fermentación para mejorar el sabor de alimentos y las características nutricionales. Camille es emprendedor y bio-tecnólogo. Es un defensor de la utilización tanto de la biología como de la tecnología y ha estado trabajando en innovaciones biotecnológicas con las organizaciones a través de los sectores privado, público y social.